Nagyon sokat segítettek nekem a konzultációk Zalánnal, mert egy új nézőpontba tudtam magam helyezni. Pontosabb lett az önmagamról és a képességeimről alkotott kép. Tóth Rebeka (20)

Pályaválasztási tanácsért fordultam Zalánhoz. Több lehetséges útirányt mutatott, melyeket nagyon részletesen be is mutatott nekem, több szemszögből megvilágítva. De ezek mellett a legfontosabbnak mégis azt érzem, hogy segített rájönni arra, hogy miért nem találtam a helyem eddig. Nemcsak pályaválasztás, hanem önismeret, szemlélet és életmódváltás az amit kaptam tőle, amitől egyszerűen boldogabb vagyok, foglalkozzak bármivel is a jövőben. Mausz Erzsó (20)

Nagyon hasznosnak és sikeresnek tartottam a beszélgetéseinket, sikerült meghozni a első meghatározó döntést a pályaválasztásommal kapcsolatban. Nagyon tetszett, hogy sok kérdést feltettél, valamint az enyéimre is valóban mind válaszoltál és segítettél előrébb jutni. Mindig az én szemszögemből közelítetted meg a kérdéseket, amivel nem csak a beszélgetések alatt foglalkoztál, hanem külön energiát is fordítottál rájuk az alkalmakon kívül. Élveztem minden percét, mert érdekesen és jó hangulatban teltek. Lázár Bíborka (19)

A beszélgetéseink során teljesen kiismerted a gondolkodásom, érdeklődésem. Ezek alapján szakszerűen megfogalmaztál támpontokat, amik valódi, konkrét segítséget jelentettek nekem a pályaválasztásban, és hozzásegítettek a biztos döntéshez. Geiger Benjámin (18)

Nos ha nem is kell hogy egy életre szóljon a pályaválasztás – és ez volt az első dolog amit megtanultam veled Zalán – segítettél megtalálni azokat a lehetőségeket amelyekkel boldog és sikeres lehetek az életben. Megtaláltuk az elsődleges érdeklődési irányom, hogy miben vagyok tehetséges, mik a személyes erősségeim. Kitaláltuk az ehhez vezető UTAT: miből kell ehhez emelten érettségiznem, melyik egyetemen érdemes tanulnom és a többi. Egy szó mint száz teljes szívemből foglak ajánlani téged mint pályaválasztási tanácsadót! Borzák Péter (18)

Segített leszűkíteni az eléggé széles érdeklődési körömet arra az egy-két területre, amelyek tényleg érdekeltek, és amelyekben el tudom képzelni magam a hövőben. Enélkül a program nélkül a történelemnél rekedtem volna, amelyről kiderült, hogy összeegyeztethetetlen a személyiségemmel. Köbel Ádám (19)

A Zalánnal folytatott beszélgetések végére már teljesen máshogy álltam hozzá a leendő tanulmányaimhoz, mint előtte. Egyszerűen a pesszimista látásmód optimistára változott. Ez pedig lendített egyet az addig nem létező motivációmon. Megnőtt a bizalmam a felsőoktatásban és magamban is. Az internet nagyon hasznos dolog, de a tanácsadást megelőzően mégsem tudtam elegendő információt szerezni az egyetemi dolgokkal kapcsolatosan. Illetve sikerült picit átlátni ezt a zavaros témát. Röviden: eddig halogattam volna a továbbtanulást, most meg már alig várom 🙂 Egervári Lídia (19)

Nagyon örültem, hogy beszélgethettem Veled, úgy érzem, sokat segített. Tisztábban látom a dolgokat, céltudatosabban tudom ezt a két évet kihasználni még, ami az érettségiig hátra van. Nagyon tetszettek és érdekesek voltak az elején a kérdőívek, vagyis hogy a konkrét tulajdonságaimból levonni a következtetést, hogy milyen irány lehetne nekem ideális a személyiségemből kifolyólag. Azért is jó Veled beszélgetni, mert fiatal vagy. 😀 Kötetlen, baráti hangulat volt mindig, még így is, hogy nem élőben voltak az alkalmak, hanem skypeon. Nagyon jó, hogy hívő szemmel is beszélhettünk a jövőről. De nekem nem csak a pályaválasztásomban segítettél. Még ebből a kevés – nem Rólad szóló – beszélgetésből is az jött le teljes mértékben, hogy kiegyensúlyozott, hívő életed van, ami példaként szolgálhat minden fiatal számára!
Borci 🙂 Lázár Bíborka (16)

Nagy álmokat szőve vágtam neki az egyetemnek, de az általam választott szakirányon egy idő után éreztem, hogy rossz ösvényen haladok és a tervek, álmok, szépen lassan lebomlottak. Egyre nagyobb volt rajtam a nyomás, mert olyat tanultam, amiben már nem leltem örömömet. Ekkor találkoztam Zalánnal, aki segített a váltásban, a számomra legmegfelelőbb pálya megválasztásában. Az alapoktól indultunk és végül egy olyan irányt jelöltönk ki, amit végre sajátomnak érezhetek, külső ráhatások, befolyásolások nélkülinek. Tisztáztuk, hogy mik azok a dolgok, amik érdekelnek, mihez vannak meg a képességeim, adottságaim, mit várok az élettől és hova szeretnék eljutni. Ezeket a dolgokat szem előtt tartva alkothattam meg a segítségével, folyamatos támogatásával egy olyan tervet, ami kimondottam rám lett szabva. A beszélgetések segítettek a bennem lévő falakat és tévhiteket ledönteni és erőt tudtam gyűjteni mindahhoz, amit előtte halogattam, féltem meglépni. Ennek köszönhetően befejeztem egy olyan vizsgát, amit lassan 2 éve tologattam magam előtt. Nehéz volt felkészülni rá, de már megvolt a motiváció és végül szép eredményekkel végeztem. Így már van egy olyan végzettségem, ami beleillik a terveimbe. Az egyetemen is megtaláltuk azt a szakirányt, ami remélhetőleg számomra a legmegfelelőbb lesz. Zalán segítsége nélkül valószínűleg még mindig egy helyben állnék, azon görcsölve hogy mitévő legyek és nem sikerültek volna a vizsgáim sem olyan jól. Köszönöm szépen a segítségedet Zalán! Takács Bence (22)