Amikor már valaki rendelkezik professzionális pályatervvel, tudja, hogy hol akar lenni 5 és 10 év múlva, akkor következik menedzselési szakasz. Az a tény, hogy valaki 10 év múlva ott fog-e tartani, ahol 10 évvel korábban tervezte, két dologtól függ.

Az egyik a mentális teljesítmény mértéke. A mentális teljesítmény nem más, mint a 10 szokásos gondolkodási hibáktól mentes gondolkodási képesség. E mögött pedig ott van az agy hormonális egyensúlyának állapota. A négy legfontosabb agyi hormonból három biztosítja azt az mentális állapotot, amikor energia, összpontosítás, kitartás, nyugodtság, hajlandóság, türelem, öröm, motiváció, kényelemérzet, intelligencia, memória, megfelelő étvágy jellemez bennünket. A pihentető alvásért a negyedik hormon felel, amely az egyik előzőre épül rá.

A másik dolog, ami biztosítja számunkra a folyamatos, megütközés nélküli előrehaladást és jellembeli növekedést az a szokások. A szokások közül is egészen pontosan 7 szokás. Ezek: proaktivitás, önirányítás, önszervezés, együttműködés, empatikus kommunikáció, kreatív együttműködés, rendszeres megújulás. Részletek a blogban.