Hogyan működnek az önértékelő eljárások pályaválasztáskor?

Az önértékelő eljárások olyan kérdésgyűjtemények és írásos válaszrendszerezők, amelyek előhívják a tudatunkból az önismereti információkat és összerendezik a pályaválasztáshoz használható tudatos önismeretté.

Például: Márk munkaérdeklődésre jellemző, hogy szeret másokkal együtt dolgozni és együttműködni, jól érzi magát értékesítési és kereskedelmi helyzetekben, szívesen végez olyan munkát, amely szervezést, munkaszervezési döntéshozatalt és mások munkájának szervezését igényli, szereti a tudományos témákat, és kifejezetten kedveli, ha váratlan élményekkel kerül szembe és könnyedén alkalmazkodik a változásokhoz.

A hivatásos pályaválasztási tanácsadó összesen tizenöt ehhez hasonló eredménnyel szolgáló önértékelő eljárással képes segíteni a pályatervezésben.

A kapott eredményeket felhasználva aztán célzott beszélgetést lehet folytatni arra vonatkozóan, hogy milyen pályák illenek a pályaválasztó személyiségéhez. A személyiséghez illő pályák kiválasztásában meghatározó szerepet játszik a több, a több száz belföldi és külföldi foglalkozásjellemzést tartalmazó adatbázis. A végső legjobb döntés kimunkálását pedig a tanácsadó munkaerőpiaci tájékozottsága, a birtokában lévő pályakezdési és karrier lehetőségek részletes ismerete biztosítja.