Bakk Zalán Levente diplomás Munkapálya tanácsadó diplomámat a Szent István Egyetem Pályatervezési és Pszichológiai Intézetében végeztem 2009-ben. A témakörön belül a pályaválasztási tanácsadásban szereztem a legtöbb tapasztalatot.

Iskola pályaorientációs munkám alkalmával a Magyar Munkaügyi Szervezet megbízásából készült, tapasztalt pályaorientációs szakemberek (Völgyesy Pál, Szilágyi Klára, Kenderfi Miklós, Ritoókné Ádám Magda és munkatársaik) által kidolgozott és támogatott pályaorientációs tananyagot használom a helyi igényekhez és lehetőséghez igazítva.

A pályaorientációs foglalkozások célja, hogy a tanulókban megerősítsem a modern pályaorientációs és pályatervezési szemléletet és tudatosítsam bennük az alapvető munka-önismereti és pályaismereti információkat. Eddig mintegy 14 általános és 3 középiskolában volt lehetőségem ezzel a tananyaggal dolgozni időszakosan vagy folyamatosan. Ezen kívül nyári pályaorientációs táborainkat is erre a tananyagra alapozom – Rakd Össze (Saját) Magad pályaorientációs tábor.

A foglalkozásokon résztvevő tanulókkal az élő együttműködés befejeztével továbbra is kapcsolatban maradok online csatornákon keresztül és éveken át automatikusan ellátom őket a legfontosabb pályatervezési tudnivalókkal. Igyekszem a tanulóimat elgondolkodtatni tágabb életvezetési kérdésekről is.

Mindehhez a munkához nagy segítséget kapok az Oltalom Alapítvány és a Vissza a gyökerekhez Alapítvány szakembereitől is.

Az elmúlt évekbent a szentendrei járás alábbi iskoláiban volt lehetőségem pályaorientációs munkát végezni:

Szeretnék segíteni az Önök iskolájába járó tanulóknak is megtalálni azt a pályát, ami a legnagyobb örömet és kiteljesedést biztosítja számukra a jövőben. Kérem töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot és felveszem Önökkel a kapcsolatot.

Életcélomnak tekintem a fiatalok támogatását, amelyre a mai összetett és gyorsan változó világban nagy szükség van.

Ha úgy gondolják, hogy az Önök tanulóinak is további segítségre van szükségük, kérem vegyék fel velem a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu