Bakk Zalán Levente diplomás Munkapálya tanácsadó diplomámat a Szent István Egyetem Pályatervezési és Pszichológiai Intézetében végeztem 2009-ben. A témakörön belül a pályaválasztási tanácsadásban szereztem a legtöbb tapasztalatot.

Iskola pályaorientációs munkám alkalmával a Magyar Munkaügyi Szervezet megbízásából készült, tapasztalt pályaorientációs szakemberek (Völgyesy Pál, Szilágyi Klára, Kenderfi Miklós, Ritoókné Ádám Magda és munkatársaik) által kidolgozott és támogatott pályaorientációs tananyagot használom a helyi igényekhez és lehetőséghez igazítva.

A pályaorientációs foglalkozások célja, hogy a tanulókban megerősítsem a modern pályaorientációs és pályatervezési szemléletet és tudatosítsam bennük az alapvető munka-önismereti és pályaismereti információkat. Nekem eddig mintegy 14 általános és 3 középiskolában volt lehetőségem ezzel a tananyaggal dolgozni. Ezen kívül nyári pályaorientációs táborainkat is erre a tananyagra alapozom – Rakd Össze (Saját) Magad pályaorientációs tábor.

A foglalkozásokon résztvevő tanulókkal az élő együttműködés befejeztével továbbra is kapcsolatban maradok online csatornákon keresztül és éveken át automatikusan ellátom őket a legfontosabb pályatervezési tudnivalókkal. Igyekszem a tanulóimat elgondolkodtatni tágabb életvezetési kérdésekről is.

Mindehhez a munkához nagy segítséget kapok az Oltalom Alapítvány és a Vissza a gyökerekhez Alapítvány szakembereitől: Reisinger János irodalomtörténész, Poór Balázs orvos, Czírják Tamás életpálya tanácsadó, Matus István pszichiáter, Dankó Ferenc párkapcsolati tanácsadó, lelki gondozó.

Az elmúlt évekbent az alábbi iskoklákban (Szentendrei járás) volt lehetőségem pályaorientációs munkát végezni:

Szeretnék segíteni az Önök iskolájába járó tanulóknak is megtalálni azt a pályát, ami a legnagyobb örömet és kiteljesedést biztosítja számukra a jövőben. Kérem töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot és felveszem Önökkel a kapcsolatot.

Életcélomnak tekintem a fiatalok támogatását, amelyre a mai összetett és gyorsan változó világban nagy szükség van.

Ha úgy gondolják, hogy az Önök tanulóiknak is segítségére lehetek, kérem vegyék fel velem a kapcsdolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu