Már nem jó itt …

Itt az ideje váltaniHivatalos ügyet intézek, az asztal másik oldalán egy huszonéves csinos fiatal nő segít helyesen kitöltenem a papírokat. Tudom róla, hogy a kisujjában van a munkája, az irodában mindenki tőle kérdez. Mikor végzünk, megkérdezi tőlem: “te ugye pályaválasztási tanácsadó vagy?”. Igen válaszomra elmondja, hogy négy éve dolgozik itt, az elején nagyon szerette, de most már nem olyan jó. Valami hiányzik. Visszakérdezek: “nem érzed hasznosnak, értékesnek, amit csinálsz vagy úgy érzed, hogy kinőtted ezt a munkakört?” Pár másodperc csönd után megszólal: “értékesnek tartottam, de úgy érzem megváltoztam”.

Tökéletesen fején találta a szöget. Amit néhány éve örömmel végeztünk, az a munka lehet, hogy ma már nem jelent olyan sokat nekünk. Erre mondják: ideje váltani.

A történetem hölgy ügyintézőjének néhány mondatban elmondtam, hogy a személyes érdeklődés, képességek, munkaértékek, intelligencia, tehetség átgondolásával pontosan látni fogja, hogy milyen jellemzőkkel rendelkező új állásra vagy vállalkozásra van szüksége ahhoz, hogy újra élvezze és feltétlenül értékesnek, hasznosnak érezhesse a munkáját.

Mivel már nem először találkoztunk és korábban is váltottunk néhány gondolatot már, nagy levegőt vett és kért tőlem egy konzultációs időpontot. Ígéretet tettem neki arra, hogy minden érzésére, kérdésére választ fog kapni.